Sastanak sa gradonačelnikom Sankt Peterburga

Saopštenja

19.11.2021. - 11:47

Sastanak sa gradonačelnikom Sankt Peterburga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa gradonačelnikom Sankt Peterburga Aleksandrom Beglovom. 

Tom prilikom, predsednik Vučić je istakao da je unapređenje bilateralne saradnje dva grada od izuzetnog značaja za uspostavljanje intenzivnijih odnosa Beograda i Sankt Peterburga. S tim u vezi, predsednik Vučić je naglasio važnost Sporazuma o trgovinskoj, ekonomskoj, socijalnoj, humanitarnoj i kulturnoj saradnji, potpisanog u septembru ove godine, koji podrazumeva proširenje i jačanje saradnje u pomenutim oblastima. Sporazum, između ostalog, uključuje i plan zajedničkih aktivnosti u oblastima industrije, urbanizma, zdravstvene zaštite, nauke, tehnike, obrazovanja i turizma.
 
Predsednik Vučić je, u cilju produbljivanja ekonomske saradnje, podržao inicijativu dva grada za organizovanje investicione konferencije, na kojoj bi privrednici, u saradnji sa privrednim komorama, predstavili investicione potencijale Beograda i Sankt Peterburga i mogućnosti za ulaganja u ova dva grada.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
19. novembar 2021.

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).