Састанак са градоначелником Санкт Петербурга

Саопштења

19.11.2021. - 11:47

Састанак са градоначелником Санкт Петербурга

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са градоначелником Санкт Петербурга Александром Бегловом. 

Том приликом, председник Вучић је истакао да је унапређење билатералне сарадње два града од изузетног значаја за успостављање интензивнијих односа Београда и Санкт Петербурга. С тим у вези, председник Вучић је нагласио важност Споразума о трговинској, економској, социјалној, хуманитарној и културној сарадњи, потписаног у септембру ове године, који подразумева проширење и јачање сарадње у поменутим областима. Споразум, између осталог, укључује и план заједничких активности у областима индустрије, урбанизма, здравствене заштите, науке, технике, образовања и туризма.
 
Председник Вучић је, у циљу продубљивања економске сарадње, подржао иницијативу два града за организовање инвестиционе конференције, на којој би привредници, у сарадњи са привредним коморама, представили инвестиционе потенцијале Београда и Санкт Петербурга и могућности за улагања у ова два града.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
19. новембар 2021.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).