Sastanak sa kongresmenkom Klaudijom Teni

Saopštenja

19.09.2022. - 17:29

Sastanak sa kongresmenkom Klaudijom Teni

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa kongresmenkom Klaudijom Teni, kopredsedavajućom srpskim kokusom u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država i članicom Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma.

Posetu Njujorku povodom Generalne debate 77. zasedanja Skupštine Ujedinjenih nacija, predsednik Vučić je otpočeo razgovorom sa kongresmenkom Teni o jačanju bilateralnih odnosa, evropskom putu Srbije, aktuelnim regionalnim i svetskim pitanjima.
 
Predsednik Vučić je kongresmenki zahvalio na posvećenosti u radu srpskog kokusa, koji dodatno jača bilateralne odnose Srbije i SAD, doprinoseći, pritom, boljem ugledu naše zemlje u SAD. Tom prilikom, predsednik Vučić je izjavio da ima dosta prostora za unapređenje saradnje dveju zemalja, kao i veliki, zasad delimično iskorišćeni potencijali.
 
Predsednik Vučić je pozdravio podršku SAD evropskom putu Srbije i poručio da se nada da će ta zemlja dati podsticaj daljim naporima Srbije u pronalaženju održivog dogovora u dijalogu Beograda i Prištine.
 
Kongresmenka Teni je istakla važnost srpskog kokusa u jačanju interesa za Srbiju u Kongresu SAD i podržala stav naše zemlje usmeren ka očuvanju mira i stabilnosti u regionu, kao i politiku razgovora, jedinog pravog puta za rešavanje svih otvorenih pitanja.
 
Kongresmenka Klaudija Teni izrazila je podršku inicijativi „Otvoreni Balkan“ i najavila posetu kongresne delegacije Beogradu krajem ove godine.

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).