Састанак са конгресменком Клаудијом Тени

Саопштења

19.09.2022. - 17:29

Састанак са конгресменком Клаудијом Тени

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са конгресменком Клаудијом Тени, копредседавајућом српским кокусом у Конгресу Сједињених Америчких Држава и чланицом Одбора за спољне послове Представничког дома.

Посету Њујорку поводом Генералне дебате 77. заседања Скупштине Уједињених нација, председник Вучић је отпочео разговором са конгресменком Тени о јачању билатералних односа, европском путу Србије, актуелним регионалним и светским питањима.
 
Председник Вучић је конгресменки захвалио на посвећености у раду српског кокуса, који додатно јача билатералне односе Србије и САД, доприносећи, притом, бољем угледу наше земље у САД. Том приликом, председник Вучић је изјавио да има доста простора за унапређење сарадње двеју земаља, као и велики, засад делимично искоришћени потенцијали.
 
Председник Вучић је поздравио подршку САД европском путу Србије и поручио да се нада да ће та земља дати подстицај даљим напорима Србије у проналажењу одрживог договора у дијалогу Београда и Приштине.
 
Конгресменка Тени је истакла важност српског кокуса у јачању интереса за Србију у Конгресу САД и подржала став наше земље усмерен ка очувању мира и стабилности у региону, као и политику разговора, јединог правог пута за решавање свих отворених питања.
 
Конгресменка Клаудија Тени изразила је подршку иницијативи „Отворени Балкан“ и најавила посету конгресне делегације Београду крајем ове године.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).