Sastanak sa ministrom inostranih poslova i dijaspore Palestine

Saopštenja

09.01.2020. - 11:22

Sastanak sa ministrom inostranih poslova i dijaspore Palestine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas palestinskog ministra inostranih poslova i dijaspore Rijada Al-Malkija, sa kojim je razgovarao o različitim aspektima bilateralnih odnosa, za čijim unapređenjem postoji obostrana želja.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija ceni tradicionalna prijateljstva i da će naša spoljna politika voditi računa da ih ni u jednom trenutku ne zanemari.
 
Dvojica sagovornika su pozdravili potpisivanje dokumenata o saradnji Srbije i Palestine u oblasti omladine i sporta, kao i bezbednosnoj saradnji, i konstatovali da postoje mogućnosti za jačanje ekonomske saradnje, kao i saradnje u sferi poljoprivrede, zdravstva, kulture i obrazovanja.
 
Predloženo je formiranje Mešovitog komiteta za saradnju, koji bi konkretizovao potpisane sporazume i pomogao da se iskoriste postojeći potencijali za sveobuhvatnu saradnju.
 
Predsednik Vučić je rekao da bi za saradnju Srbije i Palestine bilo značajno i intenziviranje političkog dijaloga, te je uputio poziv predsedniku Mahmudu Abasu da poseti našu zemlju.
 
Predsednik Vučić je zahvalio za podršku Palestine suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, a posebno kroz protivljenje članstvu tzv. Kosova u međunarodnim organizacijama. On je, s tim u vezi, naglasio da Srbija, svojim odmerenim i konstruktivnim postavljanjem, kao odgovoran i pouzdan partner, doprinosi miru i stabilnosti u regionu.
 
Ministar Al-Malki je informisao predsednika Vučića o palestinskom viđenju dešavanja na Bliskom istoku.
 
VIDEO I FOTO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
9. januar 2020.

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.