Састанак са министром иностраних послова и дијаспоре Палестине

Саопштења

09.01.2020. - 11:22

Састанак са министром иностраних послова и дијаспоре Палестине

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас палестинског министра иностраних послова и дијаспоре Ријада Ал-Малкија, са којим је разговарао о различитим аспектима билатералних односа, за чијим унапређењем постоји обострана жеља.

Председник Вучић је истакао да Србија цени традиционална пријатељства и да ће наша спољна политика водити рачуна да их ни у једном тренутку не занемари.
 
Двојица саговорника су поздравили потписивање докумената о сарадњи Србије и Палестине у области омладине и спорта, као и безбедносној сарадњи, и констатовали да постоје могућности за јачање економске сарадње, као и сарадње у сфери пољопривреде, здравства, културе и образовања.
 
Предложено је формирање Мешовитог комитета за сарадњу, који би конкретизовао потписане споразуме и помогао да се искористе постојећи потенцијали за свеобухватну сарадњу.
 
Председник Вучић је рекао да би за сарадњу Србије и Палестине било значајно и интензивирање политичког дијалога, те је упутио позив председнику Махмуду Абасу да посети нашу земљу.
 
Председник Вучић је захвалио за подршку Палестине суверенитету и територијалном интегритету Србије и принципијелан став о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова, а посебно кроз противљење чланству тзв. Косова у међународним организацијама. Он је, с тим у вези, нагласио да Србија, својим одмереним и конструктивним постављањем, као одговоран и поуздан партнер, доприноси миру и стабилности у региону.
 
Министар Ал-Малки је информисао председника Вучића о палестинском виђењу дешавања на Блиском истоку.
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
9. јануар 2020.

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.