Sastanak sa ministrom kulture i turizma Republike Turske

16.07.2021. - 16:29

Sastanak sa ministrom kulture i turizma Republike Turske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra kulture i turizma Republike Turske Mehmeta Nurija Ersoja, sa kojim je razgovarao o mogućnostima za unapređenje saradnje dveju zemalja u toj oblasti.

Ministar Ersoj je predsedniku Vučiću preneo pozdrave predsednika Erdogana. Uzvrativši pozdrave, predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog postignutog visokog nivoa bilateralnih odnosa Srbije i Turske, kao i zahvalnost predsedniku Erdoganu zbog ličnog angažmana u snaženju srpsko-turske saradnje. On je istakao da je Srbija opredeljena da nastavi da gradi dobre odnose sa Turskom. Takođe je konstatovao da je upravo turizam ogledalo tih dobrih odnosa, jer turisti iz Turske ostvaruju najveći broj noćenja u Srbiji, dok je Turska među najpopularnijim destinacijama za turiste iz Srbije. Predsednik Vučić je izrazio nadu da će se, uprkos trajanju pandemije KOVID-19, nastaviti pozitivni trendovi u turizmu.

Dvojica sagovornika su predložili konkretne mere za unapređenje turističkih aktivnosti između Srbije i Turske, a takođe su razmotrili mogućnosti za povećanje nivoa investicija u oblasti turizma.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
16. jul 2021.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).