Састанак са министром културе и туризма Републике Tурске

Саопштења

16.07.2021. - 16:29

Састанак са министром културе и туризма Републике Tурске

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра културе и туризма Републике Турске Мехмета Нурија Ерсоја, са којим је разговарао о могућностима за унапређење сарадње двеју земаља у тој области. 

Министар Ерсој је председнику Вучићу пренео поздраве председника Ердогана. Узвративши поздраве, председник Вучић је изразио задовољство због постигнутог високог нивоа билатералних односа Србије и Турске, као и захвалност председнику Ердогану због личног ангажмана у снажењу српско-турске сарадње. Он је истакао да је Србија опредељена да настави да гради добре односе са Турском. Такође је констатовао да је управо туризам огледало тих добрих односа, јер туристи из Турске остварују највећи број ноћења у Србији, док је Турска међу најпопуларнијим дестинацијама за туристе из Србије. Председник Вучић је изразио наду да ће се, упркос трајању пандемије КОВИД-19, наставити позитивни трендови у туризму.
 
Двојица саговорника су предложили конкретне мере за унапређење туристичких активности између Србије и Турске, а такође су размотрили могућности за повећање нивоа инвестиција у области туризма.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
16. јул 2021.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).