Sastanak sa ministrom rada i socijalne zaštite stanovništva Republike Azerbejdžan

Saopštenja

30.11.2023. - 09:00

Sastanak sa ministrom rada i socijalne zaštite stanovništva Republike Azerbejdžan

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra rada i socijalne zaštite stanovništva Republike Azerbejdžan Sahila Babajeva, sa kojim je razgovarao o daljem intenzivnom radu na jačanju saradnje u svim oblastima od obostranog značaja.

Sagovornici su, tokom sastanka, konstatovali da su bilateralni odnosi Srbije i Azerbejdžana na veoma visokom nivou, utemeljeni na tradicionalno prijateljskim vezama, međusobnom poverenju i obostranoj privrženosti osnovnim principima međunarodnog prava. S tim u vezi, predsednik Vučić je istakao posebnu zahvalnost zbog principijelnog stava Azerbejdžana o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, a čiji stav, kad je reč o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Azerbejdžana, ostaje nepromenjen.
 
Kako je dalje naveo predsednik Vučić, Srbija je opredeljena da sa Azerbejdžanom radi na razvoju ekonomske, energetske i vojno-tehničke saradnje.
 
Predsednik Vučić je naglasio da se raduje skorom susretu sa predsednikom Ilhamom Alijevim, povodom završetka radova na gasnom interkonektoru Srbija-Bugarska.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE. 
 
 
Beograd, 
30. novembar 2023. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).