Sastanak sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske

Saopštenja

10.06.2022. - 11:59

Sastanak sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju bilateralne saradnje, regionalnoj situaciji, angažmanu u oblasti energetike, kao i strateškom partnerstvu dve zemlje u brojnim drugim oblastima.

Predsednik Vučić je tokom susreta sa visokim zvaničnikom Mađarske istakao potrebu za još bližom saradnjom u oblasti energetike i zajedničkih infrastrukturnih projekata, kao i o konkretnim koracima u cilju njihove realizacije.
 
„Posebno smo razmatrali pitanja tranzitnih kapaciteta, kao i snabdevanja gasom i konstatovali da je nesmetani tranzit energentima između naše dve zemlje još jedan dokaz izuzetne, odgovorne i prijateljske saradnje Srbije i Mađarske“, naveo je predsednik Vučić.
 
Predsednik Vučić je još jednom istakao da je Srbija trajno i iskreno opredeljena da unapređuje odnose sa Mađarskom, navodeći da su oni na istorijskom nivou zahvaljujući posvećenosti i otvorenosti vlade premijera Viktora Orbana za bilateranu saradnju.
 
„Zahvalio sam ministru Sijartu i premijeru Orbanu na doslednoj i snažnoj podršci Mađarske evrointegracijama Srbije, koju ističu uvek i na svakom mestu“, rekao je predsednik Vučić.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
 
 
Beograd,

10. jun 2022. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).