Састанак са министром спољних послова и трговине Мађарске

Саопштења

10.06.2022. - 11:59

Састанак са министром спољних послова и спољне трговине Мађарске

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са министром спољних послова и спољне трговине Мађарске Петером Сијартом са којим је разговарао о даљем унапређењу билатералне сарадње, регионалној ситуацији, ангажману у области енергетике, као и стратешком партнерству две земље у бројним другим областима.

Председник Вучић је током сусрета са високим званичником Мађарске истакао потребу за још ближом сарадњом у области енергетике и заједничких инфраструктурних пројеката, као и о конкретним корацима у циљу њихове реализације.
 
„Посебно смо разматрали питања транзитних капацитета, као и снабдевања гасом и констатовали да је несметани транзит енергентима између наше две земље још један доказ изузетне, одговорне и пријатељске сарадње Србије и Мађарске“, навео је председник Вучић.
 
Председник Вучић је још једном истакао да је Србија трајно и искрено опредељена да унапређује односе са Мађарском, наводећи да су они на историјском нивоу захваљујући посвећености и отворености владе премијера Виктора Орбана за билатерану сарадњу.
 
„Захвалио сам министру Сијарту и премијеру Орбану на доследној и снажној подршци Мађарске евроинтеграцијама Србије, коју истичу увек и на сваком месту“, рекао је председник Вучић.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
 
 
Београд,

10. јун 2022. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).