Sastanak sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Holandije

Saopštenja

04.11.2019. - 14:25

Sastanak sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Holandije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Holandije Stefom Blokom.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Holandiji na podršci koju pruža Srbiji u procesu evropskih integracija i naglasio da su bilateralni odnosi dveju zemalja dobri, pre svega na planu ekonomske saradnje, ali da je neophodno unaprediti i politički dijalog. „Zalažemo se za intenziviranje kontakata na najvišem nivou, jer bilateralne posete i kontinuitet sureta doprinose unapređenju sveukupnuh odnosa dveju zemalja, kao i boljem međusobnom razumevanju“, rekao je predsednik Vučić i uputio poziv Njegovom kraljevskom visočanstvu kralju Viljemu Aleksandru i kraljici Maksimi da posete Srbiju.
 
Tokom susreta, predsednik Vučić je istakao da je za Srbiju od ključnog interesa stabilizacija prilika u regionu. „Mi smo čvrsto uvereni da dijalog predstavlja jedini put za rešavanje svih otvorenih pitanja“, naglasio je predsednik Vučić ukazavši na neophodnost postizanja istinskog kompromisa, koji bi garantovao trajnu stabilnost na Kosovu i Metohiji.
 
Ministar spoljnih poslova Holandije Stef Blok rekao je da je veoma važno ostvariti napredak u oblasti vladavine prava s čim se saglasio predsednik Vučić.
 
VIDEO I FOTO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd, 4. novembar 2019. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.