Састанак са министром спољних послова Краљевине Холандије

Саопштења

04.11.2019. - 14:25

Састанак са министром спољних послова Краљевине Холандије

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са министром спољних послова Краљевине Холандије Стефом Блоком.

Председник Вучић је изразио захвалност Холандији на подршци коју пружа Србији у процесу европских интеграција и нагласио да су билатерални односи двеју земаља добри, пре свега на плану економске сарадње, али да је неопходно унапредити и политички дијалог. „Залажемо се за интензивирање контаката на највишем нивоу, јер билатералне посете и континуитет сурета доприносе унапређењу свеукупнух односа двеју земаља, као и бољем међусобном разумевању“, рекао је председник Вучић и упутио позив Његовом краљевском височанству краљу Виљему Александру и краљици Максими да посете Србију.
 
Током сусрета, председник Вучић је истакао да је за Србију од кључног интереса стабилизација прилика у региону. „Ми смо чврсто уверени да дијалог представља једини пут за решавање свих отворених питања“, нагласио је председник Вучић указавши на неопходност постизања истинског компромиса, који би гарантовао трајну стабилност на Косову и Метохији.
 
Министар спољних послова Холандије Стеф Блок рекао је да је веома важно остварити напредак у области владавине права с чим се сагласио председник Вучић.
 
ВИДЕО И ФОТО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд, 4. новембар 2019. године
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.