Sastanak sa ministrom spoljnih poslova Narodne Republike Bangladeš

Saopštenja

11.10.2021. - 17:09

Sastanak sa ministrom spoljnih poslova Narodne Republike Bangladeš

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom inostranih poslova Narodne Republike Bangladeš Abdulom Momenom, učesnikom današnjeg skupa posvećenog jubileju Pokreta nesvrstanih zemalja. 

Predsednik Vučić je rekao ministru Momenu da tekovine Pokreta predstavljaju dobru osnovu za dalji razvoj saradnje, koja je danas, na globalnom planu, potrebnija nego ikada pre.
 
Sagovornici su se saglasili da unapređenje bilateralne ekonomske saradnje predstavlja jedan od prioriteta u narednom periodu, s obzirom na dobre ekonomske rezultate koje obe zemlje ostvaruju.
 
Ministar Momen je Bangladeš opisao kao zemlju mogućnosti, sa brojnom radnom snagom, koja svojim radom doprinosi ekonomskom rastu različitih zemalja. Zato je rekao da je spreman da doprinosi novim putevima saradnje, predloživši što skorije susrete poslovnih ljudi Srbije i Bangladeša.
 
Predložena je saradnja u tekstilnoj i farmaceutskoj industriji, kao i u oblasti informacionih tehnologija.
 
  
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
11. oktobar 2021. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).