Састанак са министром спољних послова Народне Републике Бангладеш

Саопштења

11.10.2021. - 17:09

Састанак са министром спољних послова Народне Републике Бангладеш

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са министром иностраних послова Народне Републике Бангладеш Абдулом Моменом, учесником данашњег скупа посвећеног јубилеју Покрета несврстаних земаља. 

Председник Вучић је рекао министру Момену да тековине Покрета представљају добру основу за даљи развој сарадње, која је данас, на глобалном плану, потребнија него икада пре.
 
Саговорници су се сагласили да унапређење билатералне економске сарадње представља један од приоритета у наредном периоду, с обзиром на добре економске резултате које обе земље остварују.
 
Министар Момен је Бангладеш описао као земљу могућности, са бројном радном снагом, која својим радом доприноси економском расту различитих земаља. Зато је рекао да је спреман да доприноси новим путевима сарадње, предложивши што скорије сусрете пословних људи Србије и Бангладеша.
 
Предложена је сарадња у текстилној и фармацеутској индустрији, као и у области информационих технологија.
 
  
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
11. октобар 2021. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).