Sastanak sa ministrom spoljnih poslova Republike Azerbejdžan

Saopštenja

12.10.2021. - 10:39

Sastanak sa ministrom spoljnih poslova Republike Azerbejdžan

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Republike Azerbejdžan Džejhuna Bajramova i izrazio posebno zadovoljstvo što je Srbija, zajedno sa Azerbejdžanom, kao predsedavajućim Pokreta nesvrstanih zemalja, organizovala u Beogradu obeležavanje važnog jubileja - 60. godišnjice osnivanja Pokreta.

Ministar Bajramov je preneo pozdrave predsednika Alijeva i rekao da Azerbejdžan veoma ceni angažovanje Srbije u zajedničkom organizovanju veoma uspešne konferencije po najvišim standardima i to u otežanim uslovima zbog pandemije.
 
Predsednik Vučić je, uzvrativši pozdrave, izrazio nadu da će predsednik Alijev uskoro posetiti našu zemlju i rekao da Srbija pridaje poseban značaj strateškom partnerstvu sa Azerbejdžanom.
 
Dvojica sagovornika su se saglasili da je u narednom periodu potrebno da zajednički radimo na snaženju ekonomske i svake druge saradnje i istakli važnost sporazuma o bezviznom režimu za uspostavljanje veza između dveju zemalja.
 
Predsednik Vučić je, takođe, rekao da dve zemlje povezuje i opredeljenje za čvrsto poštovanje međunarodnog prava i, s tim u vezi, izrazio zahvalnost Azerbejdžanu za poštovanje teritorijalnog integriteta i suveriteta Srbije. Ministar Bajramov je ponovio da je stav Azerbejdžana po tom pitanju čvrst i dosledan.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
12. oktobar 2021. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).