Састанак са министром спољних послова Републике Азербејџан

Саопштења

12.10.2021. - 10:39

Састанак са министром спољних послова Републике Азербејџан

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова Републике Азербејџан Џејхуна Бајрамова и изразио посебно задовољство што је Србија, заједно са Азербејџаном, као председавајућим Покрета несврстаних земаља, организовала у Београду обележавање важног јубилеја - 60. годишњице оснивања Покрета.

Министар Бајрамов је пренео поздраве председника Алијева и рекао да Азербејџан веома цени ангажовање Србије у заједничком организовању веома успешне конференције по највишим стандардима и то у отежаним условима због пандемије.
 
Председник Вучић је, узвративши поздраве, изразио наду да ће председник Алијев ускоро посетити нашу земљу и рекао да Србија придаје посебан значај стратешком партнерству са Азербејџаном.
 
Двојица саговорника су се сагласили да је у наредном периоду потребно да заједнички радимо на снажењу економске и сваке друге сарадње и истакли важност споразума о безвизном режиму за успостављање веза између двеју земаља.
 
Председник Вучић је, такође, рекао да две земље повезује и опредељење за чврсто поштовање међународног права и, с тим у вези, изразио захвалност Азербејџану за поштовање територијалног интегритета и суверитета Србије. Министар Бајрамов је поновио да је став Азербејџана по том питању чврст и доследан.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
12. октобар 2021. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).