Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Republike Indije

Saopštenja

08.11.2019. - 18:01

Sastanak sa ministrom spoljnih poslova Republike Indije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Republike Indije Subramanjamom Džaišankarom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji.

Predsednik Vučić izrazio je zahvalnost na principijelnom stavu Republike Indije po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije. Više od 70 kompanija iz Indije posluje u Srbiji, a postoji interes i mnogih drugih za investicije u Srbiji, naročito u oblasti poljoprivrede, IT industrije i turizma. „Ukidanje viza za indijske državljane rezultiralo je značajnim povećanjem broja indijskih turista u Srbiji“, istakao je predsednik Vučić.
 
On je naglasio da ova poseta ima poseban značaj imajući u vidu da je ovo prva poseta ministra spoljnih poslova Indije posle više od dve decenije i istakao da je Srbija ponosna na činjenicu da dve zemlje imaju dugu tradiciju međusobnih odnosa. Predsednik Vučić čestitao je jubilej -  150. godišnjicu od rođenja Mahatme Gandija, jednog od najznačajnijih političkih lidera i mislilaca koji je značajno uticao na međunarodne odnose u novije vreme. Predsednik Vučić uputio je pozdrave i poziv predsedniku Vlade Republike Indije Narendri Modiju da poseti Srbiju.
 
Ministar Džaišankar istakao je da je dalji svestrani razvoj ekonomske saradnje, kroz unapređenje trgovinske razmene i investicione saradnje, jedan od prioriteta u odnosima dveju zemalja.
 
VIDEO I FOTO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
 
Beograd, 8. novembar 2019. godine
 
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.