Sastanak sa ministrom spoljnih poslova Republike Maldivi

Saopštenja

10.05.2023. - 14:09

Sastanak sa ministrom spoljnih poslova Republike Maldivi

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Republike Maldivi Abdulu Šahida i izrazio zadovoljstvo činjenicom da su bilateralni odnosi dve zemlje u stalnom usponu.

Predsednik Vučić je ovom prilikom izrazio zahvalnost prijateljskim Maldivima na stavu kad je reč o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbiju, koji pokazuje privrženost međunarodnom pravu.
 
Govoreći o ekonomskoj saradnji, sagovornici su se saglasili da je ona daleko ispod realnih mogućnosti, te su istakli obostrano interesovanje za povećanje raznolike trgovinske razmene, kao i saradnje u oblasti poljoprivrede, ribarstva i turizma. Predsednik Vučić se interesovao za strategiju razvoja turizma, koju su primenili na Maldivima i postali jedna od najatraktivnijih turistickih destinacija u svetu.
 
Predsednik Vučić je izrazio nadu da će Srbija u što skorijem periodu imati čast da ugosti predsednika Republike Maldivi Ibrahima Mohameda Soliha, što bio dodatni podsticaj jačanju bilateralnih odnosa.    
 
Ministar Šahid je preneo pozdrave i izraze saučešća predsednika Soliha i istakao značaj potpisanih bilateralnih sporazuma kao osnove za razvoj saradnje Srbije i Maldiva.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE
 
Beograd,
10. maj 2023. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).