Састанак са министром спољних послова Републике Малдиви

Саопштења

10.05.2023. - 14:09

Састанак са министром спољних послова Републике Малдиви

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова Републике Малдиви Абдулу Шахида и изразио задовољство чињеницом да су билатерални односи две земље у сталном успону.

Председник Вучић је овом приликом изразио захвалност пријатељским Малдивима на ставу кад је реч о територијалном интегритету и суверенитету Србију, који показује приврженост међународном праву.
 
Говорећи о економској сарадњи, саговорници су се сагласили да је она далеко испод реалних могућности, те су истакли обострано интересовање за повећање разнолике трговинске размене, као и сарадње у области пољопривреде, рибарства и туризма. Председник Вучић се интересовао за стратегију развоја туризма, коју су применили на Малдивима и постали једна од најатрактивнијих туристицких дестинација у свету.
 
Председник Вучић је изразио наду да ће Србија у што скоријем периоду имати част да угости председника Републике Малдиви Ибрахима Мохамеда Солиха, што био додатни подстицај јачању билатералних односа.    
 
Министар Шахид је пренео поздраве и изразе саучешћа председника Солиха и истакао значај потписаних билатералних споразума као основе за развој сарадње Србије и Малдива.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ
 
Београд,
10. мај 2023. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).