Sastanak sa ministrom spoljnih poslova Republike Poljske

Saopštenja

12.07.2022. - 12:48

Sastanak sa ministrom spoljnih poslova Republike Poljske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Republike Poljske i predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju Zbignjevom Rauom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i evropskim integracijama Srbije.

U razgovoru sa šefom poljske diplomatije predsednik Vučić je istakao da su odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski i na visokom nivou i naglasio da je neophodno intenziviranje ekonomske saradnje.
 
Predsednik Vučić je naglasio da Srbija veoma ceni odličnu saradnju sa OEBS-om, kao važnim formatom za dijalog o gorućim pitanjima u oblasti evropske bezbednosti, posebno u aktuelnim geo-političkim prilikama, te zahvalio na podršci koju Poljska pruža, kako Srbiji, tako i regionu Zapadnog Balkana na polju evrointegracija.
 
Ministar Rau je pozdravio ulogu Srbije u OEBS-u, kojom daje snažan doprinos multilateralizmu i naglasio značaj reformi koje naša zemlja sprovodi na evropskom putu.
 
Dvojica sagovornika su razgovarali i o situaciji na Zapadnom Balkanu i naglasili neophodnost očuvanja mira i stabilnosti u regionu, što je predsednik Vučić svrstao među spoljnopolitičke prioritete Srbije.
 
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,

12. jul 2022. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).