Састанак са министром спољних послова Републике Пољске

Саопштења

12.07.2022. - 12:48

Састанак са министром спољних послова Републике Пољске

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са министром спољних послова Републике Пољске и председавајућим Организације за европску безбедност и сарадњу Збигњевом Рауом са којим је разговарао о билатералним односима, ситуацији у региону и европским интеграцијама Србије.

У разговору са шефом пољске дипломатије председник Вучић је истакао да су односи две земље традиционално пријатељски и на високом нивоу и нагласио да је неопходно интензивирање економске сарадње.
 
Председник Вучић је нагласио да Србија веома цени одличну сарадњу са ОЕБС-ом, као важним форматом за дијалог о горућим питањима у области европске безбедности, посебно у актуелним гео-политичким приликама, те захвалио на подршци коју Пољска пружа, како Србији, тако и региону Западног Балкана на пољу евроинтеграција.
 
Министар Рау је поздравио улогу Србије у ОЕБС-у, којом даје снажан допринос мултилатерализму и нагласио значај реформи које наша земља спроводи на европском путу.
 
Двојица саговорника су разговарали и о ситуацији на Западном Балкану и нагласили неопходност очувања мира и стабилности у региону, што је председник Вучић сврстао међу спољнополитичке приоритете Србије.
 
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,

12. јул 2022. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).