Sastanak sa ministrom spoljnih poslova Republike Togo

16.01.2023. - 14:28

Sastanak sa ministrom spoljnih poslova Republike Togo

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova, regionalnih integracija i dijaspore Republike Togo Robera Diseja.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo posetom ministra Diseja, kao izuzetnom prilikom da budu razmotrene mogućnosti za intenziviranje saradnje dveju zemalja, koje vezuje tradicionalno i iskreno prijateljstvo. Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo posetom ministra Diseja, kao izuzetnom prilikom da budu razmotrene mogućnosti za intenziviranje saradnje dveju zemalja, koje vezuje tradicionalno i iskreno prijateljstvo.

"Naša zemlja je posvećena negovanju najboljih odnosa sa afričkim zemljama, zasnovanih na međusobnom poštovanju i razumevanju", naglasio je predsednik Vučić i zamolio ministra Diseja da predsedniku Republike Togo prenese poziv da poseti našu zemlju.

Predsednik Vučić je istakao da veoma cenimo podršku Republike Togo očuvanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Republike Srbije u skladu sa normama međunarodnog prava.

Ministar Disej je rekao da Togo ima čvrst stav po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Govoreći o ekonomskoj saradnji, sagovornici su se saglasili da postoji prostor za njeno jačanje, kao i za saradnju u oblastima poljoprivrede, vojne industrije, građevinarstva, zdravstva, informacionih tehnologija, nauke, kulture i obrazovanja.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI NA FTP SERVERU MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
16. januar 2023. godine

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).