Састанак са министром спољних послова Републике Того

Саопштења

16.01.2023. - 14:28

Састанак са министром спољних послова Републике Того

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова, регионалних интеграција и дијаспоре Републике Того Робера Дисеја.

Председник Вучић је изразио задовољство посетом министра Дисеја, као изузетном приликом да буду размотрене могућности за интензивирање сарадње двеју земаља, које везује традиционално и искрено пријатељство. Председник Вучић је изразио задовољство посетом министра Дисеја, као изузетном приликом да буду размотрене могућности за интензивирање сарадње двеју земаља, које везује традиционално и искрено пријатељство. 
 
"Наша земља је посвећена неговању најбољих односа са афричким земљама, заснованих на међусобном поштовању и разумевању", нагласио је председник Вучић и замолио министра Дисеја да председнику Републике Того пренесе позив да посети нашу земљу.
 
Председник Вучић је истакао да веома ценимо подршку Републике Того очувању суверенитета и територијалне целовитости Републике Србије у складу са нормама међународног права.
 
Министар Дисеј је рекао да Того има чврст став по питању непризнавања једнострано проглашене независности Косова. Говорећи о економској сарадњи, саговорници су се сагласили да постоји простор за њено јачање, као и за сарадњу у областима пољопривреде, војне индустрије, грађевинарства, здравства, информационих технологија, науке, културе и образовања.  
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ НА ФТП СЕРВЕРУ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
16. јануар 2023. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).