Sastanak sa ministrom turizma i životne sredine Republike Albanije

Saopštenja

01.07.2021. - 12:26

Sastanak sa ministrom turizma i životne sredine Republike Albanije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra turizma i životne sredine Republike Albanije Blendija Klosija, sa kojim je razgovarao o mogućnostima za unapređenje saradnje dveju zemalja u toj oblasti.

Iako sve veći broj turista iz Albanije posećuje Srbiju i obrnuto, predsednik Vučić i ministar Klosi su konstatovali da postoje neiskorišćeni, a veliki potencijali, te da je zbog toga neophodno raditi na međusobnoj promociji turističke ponude dveju zemalja. U tom smislu su istakli značaj postojanja direktnog leta Air Serbia između Beograda i Tirane.
 
Predsednik Vučić i ministar Klosi su pozdravili ukidanje rominga na Zapadnom Balkanu, koje je danas stupio na snagu, kao jedan od podsticaja za veći turistički promet u regionu. Oni su takođe zaključili da inicijativa za saradnju Srbije, Albanije i Severne Makedonije, poznata kao Mali Šengen, otvara mogućnosti za slobodan protok ljudi, a time za veću turističku razmenu.
 
Predsednik Srbije je predložio konretne mere za unapređenje turističkih aktivnosti između dve zemlje, kao i podršku povećanju nivoa investicija u oblasti turizma.
 
"U okvirima Berlinskog procesa i Mini Šengena moguće je još brže raditi na razvoju turističke ponude, kako Albanije i Srbije, tako i celog regiona Zapadnog Balkana", zaključili su sagovornici.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
01. jul 2021. godine 
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).