Састанак са министром туризма и животне средине Републике Албаније

Саопштења

01.07.2021. - 12:26

Састанак са министром туризма и животне средине Републике Албаније

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра туризма и животне средине Републике Албаније Блендија Клосија, са којим је разговарао о могућностима за унапређење сарадње двеју земаља у тој области.

Иако све већи број туриста из Албаније посећује Србију и обрнуто, председник Вучић и министар Клоси су констатовали да постоје неискоришћени, а велики потенцијали, те да је због тога неопходно радити на међусобној промоцији туристичке понуде двеју земаља. У том смислу су истакли значај постојања директног лета Air Serbia између Београда и Тиране.
 
Председник Вучић и министар Клоси су поздравили укидање роминга на Западном Балкану, које је данас ступио на снагу, као један од подстицаја за већи туристички промет у региону. Они су такође закључили да иницијатива за сарадњу Србије, Албаније и Северне Македоније, позната као Мали Шенген, отвара могућности за слободан проток људи, а тиме за већу туристичку размену.
 
Председник Србије је предложио конретне мере за унапређење туристичких активности између две земље, као и подршку повећању нивоа инвестиција у области туризма.
 
"У оквирима Берлинског процеса и Мини Шенгена могуће је још брже радити на развоју туристичке понуде, како Албаније и Србије, тако и целог региона Западног Балкана", закључили су саговорници.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
01. јул 2021. године 
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).