Sastanak sa političkim direktorom Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije

Saopštenja

25.09.2019. - 18:50

Sastanak sa političkim direktorom Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa političkim direktorom Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije Ričardom Murom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i problemima u dijalogu sa Prištinom.

Predsednik Srbije je konstatovao da su odnosi dveju zemalja dobri, ali da bi trebalo raditi na intenziviranju političkog dijaloga.
 
Predsednik Vučić je naglasio da je Srbija, kada su odnosi sa Prištinom u pitanju, snažno posvećena nastavku dijaloga pod okriljem EU, ali ne pre nego što budu ukinute takse na srpsku robu. On je istakao da je veoma važno što je Velika Britanija tražila od prištinskih vlasti da ukinu takse, naglasivši da se Srbija u dijalogu sa Prištinom suočava sa ogromnim izazovima u cilju pronalaženja održivog rešenja. „Naš prioritet je da se trajno i održivo rešenje za pitanje KiM postigne putem kompromisa bez favorizovanja bilo koje strane“, zaključio je predsednik Srbije.
 
Predsednik Vučić je zahvalio Velikoj Britaniji na podršci evropskim integracijama Srbije proteklih godina. ”Zahvalni smo što, uprkos Bregzitu, Velika Britanija izražava spremnost da nam pomogne u pravcu integrisanja u EU, jer je proces evropskih integracija država Zapadnog Balkana od suštinskog značaja za mir i stabilnost u regionu“,  dodao je predsednik Vučić.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Njujork,
25. septembar 2019.
 

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.