Састанак са политичким директором Министарства спољних послова Велике Британије

Саопштења

25.09.2019. - 18:50

Састанак са политичким директором Министарства спољних послова Велике Британије

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Њујорку са политичким директором Министарства спољних послова Велике Британије Ричардом Муром, са којим је разговарао о билатералним односима, ситуацији у региону и проблемима у дијалогу са Приштином.

Председник Србије је констатовао да су односи двеју земаља добри, али да би требало радити на интензивирању политичког дијалога.
 
Председник Вучић је нагласио да је Србија, када су односи са Приштином у питању, снажно посвећена наставку дијалога под окриљем ЕУ, али не пре него што буду укинуте таксе на српску робу. Он је истакао да је веома важно што је Велика Британија тражила од приштинских власти да укину таксе, нагласивши да се Србија у дијалогу са Приштином суочава са огромним изазовима у циљу проналажења одрживог решења. „Наш приоритет је да се трајно и одрживо решење за питање КиМ постигне путем компромиса без фаворизовања било које стране“, закључио је председник Србије.
 
Председник Вучић је захвалио Великој Британији на подршци европским интеграцијама Србије протеклих година. ”Захвални смо што, упркос Брегзиту, Велика Британија изражава спремност да нам помогне у правцу интегрисања у ЕУ, јер је процес европских интеграција држава Западног Балкана од суштинског значаја за мир и стабилност у региону“,  додао је председник Вучић.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Њујорк,
25. септембар 2019.
 

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.