velika_usa.jpg

Saopštenja

09.07.2018. - 12:49

Sastanak sa pomoćnikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas zamenika pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Pita Maroka, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija i SAD nastavljaju putem produbljivanja svojih bilateralnih odnosa i da su posete američkih zvaničnika dobra prilika da se podsetimo naših dugogodišnjih i plodonosnih veza. Dvojica sagovornika su se saglasili da je stota godišnjica od kada se srpska zastava vijorila nad Belom kućom značajan jubilej i prilika da se obeleži prijateljstvo između srpskog i američkog naroda. Predsednik Vučić i zamenik pomoćnika državnog sekretara Maroko ocenili su da se pozitivan trend bilateralnih odnosa vidi kroz širok dijapazon zajedničkih interesa.

Predsednik Vučić je istakao da ceni posvećenost i podršku američke administracije rešavanju pitanja Kosova i Metohije, jer on smatra da je postizanje stvarnog kompromisa sa Prištinom jedina garancija budućnosti Srbije i celog regiona.

Američki zvaničnik Maroko je rekao da ceni zalaganje predsednika Vučića za mir i stabilnost u regionu i doprinos koji daje u međuetničkom dijalogu na Zapadnom Balkanu. On je dodao da Srbija preduzima značajne korake u borbi protiv ekstremizma i terorizma i da u toj oblasti vidi velike mogućnosti za saradnju dveju zemalja. Zamenik pomoćnika državnog sekretara je, takođe, naglasio da je Srbija ostvarila značajan napredak u reformama, neophodnim za pristupanje Evropskoj uniji.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,

9. jul 2018.

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.