velika_usa.jpg

Саопштења

09.07.2018. - 12:49

Састанак са помоћником државног секретара Сједињених Америчких Држава

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас заменика помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава Пита Марока, са којим је разговарао о билатералним односима и ситуацији у региону.

Председник Вучић је рекао да Србија и САД настављају путем продубљивања својих билатералних односа и да су посете америчких званичника добра прилика да се подсетимо наших дугогодишњих и плодоносних веза. Двојица саговорника су се сагласили да је стота годишњица од када се српска застава вијорила над Белом кућом значајан јубилеј и прилика да се обележи пријатељство између српског и америчког народа. Председник Вучић и заменик помоћника државног секретара Мароко оценили су да се позитиван тренд билатералних односа види кроз широк дијапазон заједничких интереса.

Председник Вучић је истакао да цени посвећеност и подршку америчке администрације решавању питања Косова и Метохије, јер он сматра да је постизање стварног компромиса са Приштином једина гаранција будућности Србије и целог региона.

Амерички званичник Мароко је рекао да цени залагање председника Вучића за мир и стабилност у региону и допринос који даје у међуетничком дијалогу на Западном Балкану. Он је додао да Србија предузима значајне кораке у борби против екстремизма и тероризма и да у тој области види велике могућности за сарадњу двеју земаља. Заменик помоћника државног секретара је, такође, нагласио да је Србија остварила значајан напредак у реформама, неопходним за приступање Европској унији.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,

9. јул 2018.

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.