Sastanak sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD)

Saopštenja

27.04.2020. - 10:52

Sastanak sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić održao je danas, putem konferencijskog poziva, sastanak sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Sumom Čakrabartijem.

Tema sastanka bila je saradnja Srbije i EBRD u uslovima pandemije KOVID-19, kao i njen uticaj na privredni rast Srbije i Zapadnog Balkana i na globalna ekonomska kretanja.
 
Predsednik Vučić je rekao da pandemija ima veliki uticaj na ekonomiju Srbije, ali da se pokazalo da su zdrave i stabilne javne finansije doprinele da budemo otporniji na taj uticaj od drugih u regionu. On je dodao da je stanje naših finansija takvo zahvaljujući i podršci EBRD. 
 
Sastanak sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD)

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik EBRD Čakrabarti je čestitao predsedniku Vučiću na tome kako je Srbija odgovorila na aktuelne izazove i rekao da je impresioniran preduzetim merama, posebno na fiskalnoj strani, što inače nije lako učiniti.
 
Predsednik Vučić je rekao da se nada nastavku dobre saradnje i da su investicije EBRD u privatni sektor, posebno u mala i srednja preduzeća, više nego dobrodošle.
 
Tokom sastanka je posebna pažnja posvećena planovima za saradnju EBRD sa lokalnim samoupravama, koje će doprineti razvoju gradova i mesta u Srbiji.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
27. april 2020. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).