Састанак са председником Европске банке за обнову и развој (ЕБРД)

Саопштења

27.04.2020. - 10:52

Састанак са председником Европске банке за обнову и развој (ЕБРД)

Председник Републике Србије Александар Вучић одржао је данас, путем конференцијског позива, састанак са председником Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Сумом Чакрабартијем.

Тема састанка била је сарадња Србије и ЕБРД у условима пандемије КОВИД-19, као и њен утицај на привредни раст Србије и Западног Балкана и на глобална економска кретања.
 
Председник Вучић је рекао да пандемија има велики утицај на економију Србије, али да се показало да су здраве и стабилне јавне финансије допринеле да будемо отпорнији на тај утицај од других у региону. Он је додао да је стање наших финансија такво захваљујући и подршци ЕБРД. 
 
Састанак са председником Европске банке за обнову и развој (ЕБРД)

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник ЕБРД Чакрабарти је честитао председнику Вучићу на томе како је Србија одговорила на актуелне изазове и рекао да је импресиониран предузетим мерама, посебно на фискалној страни, што иначе није лако учинити.
 
Председник Вучић је рекао да се нада наставку добре сарадње и да су инвестиције ЕБРД у приватни сектор, посебно у мала и средња предузећа, више него добродошле.
 
Током састанка је посебна пажња посвећена плановима за сарадњу ЕБРД са локалним самоуправама, које ће допринети развоју градова и места у Србији.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
27. април 2020. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).