Predsednik Vučić u jednodnevnoj poseti Briselu

Saopštenja

26.06.2020. - 18:02

Sastanak sa predsednikom Evropskog saveta

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, sa kojim je razgovarao o evropskoj perspektivi Srbije, reformama na putu ka članstvu u EU i nastavku dijaloga između Beograda i Prištine.

Tom prilikom predsednik Vučić je istakao značaj sprovođenja   reformi neophodnih za napredak evrointegracija Srbije, a posebno nastavak ekonomskih reformi, vladavine prava i borbe protiv korupcije.
 
Predsednik Evropskog saveta Mišel naglasio je važnost ponovnog uspostavljanja dijaloga između Beograda i Prištine, pod pokroviteljstvom Evropske unije, što je ključno za evropske integracije regiona.
 
Dvojica sagovornika razgovarali su i o posledicama pandemije korona virusa i pomoći kojom Evropska unija planira da podrži region. Plan je da Komisija na jesen predstavi ekonomski i investicioni paket, koji će pomoći dugoročnom oporavku regiona i približiti ga Evropskoj uniji.
 
Brisel,
26. jun 2020. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).