Председник Вучић у једнодневној посети Бриселу

Саопштења

26.06.2020. - 18:02

Састанак са председником Европског савета

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Бриселу са председником Европског савета Шарлом Мишелом, са којим је разговарао о европској перспективи Србије, реформама на путу ка чланству у ЕУ и наставку дијалога између Београда и Приштине.

Том приликом председник Вучић је истакао значај спровођења   реформи неопходних за напредак евроинтеграција Србије, а посебно наставак економских реформи, владавине права и борбе против корупције.
 
Председник Европског савета Мишел нагласио је важност поновног успостављања дијалога између Београда и Приштине, под покровитељством Европске уније, што је кључно за европске интеграције региона.
 
Двојица саговорника разговарали су и о последицама пандемије корона вируса и помоћи којом Европска унија планира да подржи регион. План је да Комисија на јесен представи економски и инвестициони пакет, који ће помоћи дугорочном опоравку региона и приближити га Европској унији.
 
Брисел,
26. јун 2020. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).