Sastanak sa predsednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija

Saopštenja

11.10.2021. - 18:45

Sastanak sa predsednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Abdulom Šahidom, sa kojim je razmenio mišljenja o prioritetima u radu ove organizacije u narednom periodu. 

Predsednik Vučić je naglasio da naša zemlja smatra Ujedinjene nacije najznačajnijom međunarodnom organizacijom od posebne važnosti za zaštitu suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije i dodao da u tom smislu ostajemo posvećeni prioritetnim oblastima delovanja UN i nastavku dalje saradnje.
 
Predsednik je posebno istakao da Srbija smatra važnim teme koje je predsednik Generalne skupštine UN Abdula Šahid označio kao prioritetne tokom 2021. godine i dodao da je naša zemlja saglasna sa ocenom da je neophodno jačanje multilateralizma i uloge Ujedinjenih nacija, imajući u vidu da situaciju u svetu karakterišu kompleksni izazovi i međusobno povezane krize, čije je rešavanje moguće samo nalaženjem zajedničkih odgovora.
 
U tom kontekstu, predsednik je posebno istakao da će Srbija nastaviti da insistira na očuvanju mira i stabilnosti u regionu.
 
Predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Šahid je zahvalio predsedniku Vučiću na doprinosu koji je Srbija dala u borbi protiv KOVID-19, naročito kroz donacije vakcina ugroženim zemljama.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
11. oktobar 2021. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).