Састанак са председником Генералне скупштине Уједињених нација

Саопштења

11.10.2021. - 18:45

Састанак са председником Генералне скупштине Уједињених нација

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Генералне скупштине Уједињених нација Абдулом Шахидом, са којим је разменио мишљења о приоритетима у раду ове организације у наредном периоду. 

Председник Вучић је нагласио да наша земља сматра Уједињене нације најзначајнијом међународном организацијом од посебне важности за заштиту суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије и додао да у том смислу остајемо посвећени приоритетним областима деловања УН и наставку даље сарадње.
 
Председник је посебно истакао да Србија сматра важним теме које је председник Генералне скупштине УН Абдула Шахид означио као приоритетне током 2021. године и додао да је наша земља сагласна са оценом да je неопходно јачање мултилатерализма и улоге Уједињених нација, имајући у виду да ситуацију у свету карактеришу комплексни изазови и међусобно повезане кризе, чије је решавање могуће само налажењем заједничких одговора.
 
У том контексту, председник је посебно истакао да ће Србија наставити да инсистира на очувању мира и стабилности у региону.
 
Председник Генералне скупштине Уједињених нација Шахид је захвалио председнику Вучићу на доприносу који је Србија дала у борби против КОВИД-19, нарочито кроз донације вакцина угроженим земљама.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
11. октобар 2021. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).