Sastanak sa predsednikom Narodne skupštine Republike Jermenije

Saopštenja

11.03.2020. - 10:22

Sastanak sa predsednikom Narodne skupštine Republike Jermenije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je u razgovoru sa predsednikom Narodne skupštine Republike Jermenije Araratom Mirzojanom naglasio da je otvaranje naše Ambasade u Jerevanu izraz iskrenog prijateljstva i želje da se intenziviraju svi oblici saradnje dveju zemalja, kojoj je snažan impuls dala nedavna poseta predsednika Armena Sarkisjana Beogradu.

Predsednik Vučić je ponovio zahvalnost za principijelnu podršku Jermenije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i za podršku u međunarodnim organizacijama.
 
On je izrazio očekivanje da će jačanje političkog dijaloga dovesti i do snaženja ekonomske saradnje, koja je ispod postojećih mogućnosti.
 
Dvojica sagovornika su se zato saglasili da će međusobno ukidanje viza podstaći poslovne ljude da putuju u Jermeniju, odnosno Srbiju, i da upoznaju mogućnosti za investiranje i trgovinsku razmenu.
 
Predsednik jermenskog Parlamenta Mirzojan je istakao važnost parlamentarne diplomatije i dijaloga u okviru parlamentarne saradnje za bolju informisanost i koordinaciju kada je reč o pitanjima od značaja za obe zemlje.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
11. mart 2020.

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.