Састанак са председником Народне скупштине Републике Јерменије

Саопштења

11.03.2020. - 10:22

Састанак са председником Народне скупштине Републике Јерменије

Председник Републике Србије Александар Вучић је у разговору са председником Народне скупштине Републике Јерменије Араратом Мирзојаном нагласио да је отварање наше Амбасаде у Јеревану израз искреног пријатељства и жеље да се интензивирају сви облици сарадње двеју земаља, којој је снажан импулс дала недавна посета председника Армена Саркисјана Београду.

Председник Вучић је поновио захвалност за принципијелну подршку Јерменије територијалном интегритету и суверенитету Србије, као и за подршку у међународним организацијама.
 
Он је изразио очекивање да ће јачање политичког дијалога довести и до снажења економске сарадње, која је испод постојећих могућности.
 
Двојица саговорника су се зато сагласили да ће међусобно укидање виза подстаћи пословне људе да путују у Јерменију, односно Србију, и да упознају могућности за инвестирање и трговинску размену.
 
Председник јерменског Парламента Мирзојан је истакао важност парламентарне дипломатије и дијалога у оквиру парламентарне сарадње за бољу информисаност и координацију када је реч о питањима од значаја за обе земље.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
11. март 2020.

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.