Sastanak sa predsednikom Odbora za međunarodne poslove Državne dume Federalne skupštine Ruske federacije

21.05.2019. - 11:42

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas Leonida Sluckog, predsednika Odbora za međunarodne poslove Državne dume Federalne skupštine Ruske federacije, sa kojim je razgovarao o daljem razvoju srpsko-ruske saradnje u svim oblastima.

Predsednik Vučić je istakao da mu je bila čast da se nedavno u Pekingu, drugi put ove godine, sastane sa predsednikom Putinom, jer svaki susret potvrdi visok stepen razumevanja i poverenja, koji karakteriše odnose Srbije i Rusije. On je zahvalio na čvrstoj i aktivnoj podršci Rusije u odbrani celovitosti i nezavisnosti Srbije i njenih državnih i nacionalnih interesa.

Predsednik Odbora za međunarodne poslove ruske Dume Slucki je rekao da se u Moskvi ponose najprisnijim odnosom naših dveju zemalja, ističući da će uvek podržavati stavove Srbije, posebno kad je u pitanju Kosovo i Metohija.

Predsednik Vučić je funkcionera Dume Sluckog obavestio o razvoju situacije na Kosovu i Metohiji, a posebno o nizu mera prištinskih vlasti koje su, osim zastoja u dijalogu, izazvale i pogoršanje uslova za život tamošnjih Srba. Predsednik Vučić je rekao da dijalog može da bude nastavljen samo ako Priština ukine nerazumne takse na srpsku robu, a da će Srbija uvek biti opredeljena za politiku mira i stabilnosti.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
21. maj 2019. godine

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).