Састанак са председником Одбора за међународне послове Државне думе Федералне скупштине Руске федерације

Саопштења

21.05.2019. - 11:42

Састанак са председником Одбора за међународне послове Државне думе Федералне скупштине Руске федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас Леонида Слуцког, председника Одбора за међународне послове Државне думе Федералне скупштине Руске федерације, са којим је разговарао о даљем развоју српско-руске сарадње у свим областима.

Председник Вучић је истакао да му је била част да се недавно у Пекингу, други пут ове године, састане са председником Путином, јер сваки сусрет потврди висок степен разумевања и поверења, који карактерише односе Србије и Русије. Он је захвалио на чврстој и активној подршци Русије у одбрани целовитости и независности Србије и њених државних и националних интереса.
 
Председник Одбора за међународне послове руске Думе Слуцки је рекао да се у Москви поносе најприснијим односом наших двеју земаља, истичући да ће увек подржавати ставове Србије, посебно кад је у питању Косово и Метохија.
 
Председник Вучић је функционера Думе Слуцког обавестио о развоју ситуације на Косову и Метохији, а посебно о низу мера приштинских власти које су, осим застоја у дијалогу, изазвале и погоршање услова за живот тамошњих Срба. Председник Вучић је рекао да дијалог може да буде настављен само ако Приштина укине неразумне таксе на српску робу, а да ће Србија увек бити опредељена за политику мира и стабилности.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
21. мај 2019. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.