Sastanak sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije

Saopštenja

07.11.2023. - 13:21

Sastanak sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije Alfredom Robertom Simonisom i, u veoma prijateljskom razgovoru, naglasio da veoma cenimo to što Rumunija, uprkos pritiscima, čvrsto stoji na svojoj poziciji poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta  Srbije. 

Sagovornici su konstatovali da bilateralne odnose Srbije i Rumunije karakteriše dobrosusedstvo, tradicionalno prijateljstvo  i međusobno razumevanje dvaju naroda.
 
Razgovarajući o evropskim integracijama, predsednik Vučić je zahvalio na podršci Rumunije evropskom putu Srbije.
 
Predsednik Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije Simonis je rekao da njegova zemlja ostaje čvrsto na poziciji poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.
 
Dvojica sagovornika su istakli značaj infrastrukturnog povezivanja Srbije i Rumunije, koje, između ostalog, zahteva izgradnju auto-puta između Pančeva i Temišvara, ali i rad na energetskom povezivanju.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
 
Beograd,
07. novembar 2023.

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).