Састанак са председником Представничког дома Парламента Румуније

Саопштења

07.11.2023. - 13:21

Састанак са председником Представничког дома Парламента Румуније

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Представничког дома Парламента Румуније Алфредом Робертом Симонисом и, у веома пријатељском разговору, нагласио да веома ценимо то што Румунија, упркос притисцима, чврсто стоји на својој позицији поштовања територијалног интегритета и суверенитета  Србије. 

Саговорници су констатовали да билатералне односе Србије и Румуније карактерише добросуседство, традиционално пријатељство  и међусобно разумевање двају народа.
 
Разговарајући о европским интеграцијама, председник Вучић је захвалио на подршци Румуније европском путу Србије.
 
Председник Представничког дома Парламента Румуније Симонис је рекао да његова земља остаје чврсто на позицији поштовања територијалног интегритета и суверенитета Србије.
 
Двојица саговорника су истакли значај инфраструктурног повезивања Србије и Румуније, које, између осталог, захтева изградњу ауто-пута између Панчева и Темишвара, али и рад на енергетском повезивању.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
 
Београд,
07. новембар 2023.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).