2_sastanak_crop.jpg

Saopštenja

20.02.2019. - 19:48

Sastanak sa predsednikom Upravnog odbora Gazproma

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Upravnog odbora Gasproma Aleksejem Milerom sa kojim je razgovarao o razvoju srpskog gasnog tržišta.

Na sastanku je konstatovano da je nastavljen rast isporuke ruskog gasa na teritoriji Republike Srbije, koji je u 2018. godini iznosio 2.150.000.000 metara kubnih, što predstavlja rezultat rasta srpske privrede.

Tokom susreta razmatrani su i novi gasni projekti, koji bi trebalo da povećaju energetsku bezbednost Srbije i sigurnost u snabdevanju ovim značajnim energentom.

Sagovornici su se saglasili da prioritet predstavlja projekat proširenja podzemnog skladišta gasa „Banatski dvor“ sa 450.000.000 na 750.000.000 metara kubnih, kao i izgradnja gasno-transportnog sistema na teritoriji Srbije od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom, koji bi trebalo da obezbedi diversifikaciju snabdevanja gasom za ceo region.

Sastanku predsednika Vučića sa predsednikom UO Gazproma Aleksejem Milerom prisustvovali su i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin i ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
20. februar 2019.

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.