20.02.2019

Састанак са председником Управног одбора Гаспрома

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Управног одбора Гаспрома Алексејем Милером са којим је разговарао о развоју српског гасног тржишта.

На састанку је констатовано да је настављен раст испоруке руског гаса на територији Републике Србије, који је у 2018. години износио 2.150.000.000 метара кубних, што представља резултат раста српске привреде.
Током сусрета разматрани су и нови гасни пројекти, који би требало да повећају енергетску безбедност Србије и сигурност у снабдевању овим значајним енергентом.
Саговорници су се сагласили да приоритет представља пројекат проширења подземног складишта гаса „Банатски двор“ са 450.000.000 на 750.000.000 метара кубних, као и изградња гасно-транспортног система на територији Србије од границе са Бугарском до границе са Мађарском, који би требало да обезбеди диверсификацију снабдевања гасом за цео регион.
Састанку председника Вучића са председником УО Гаспрома Алексејем Милером присуствовали су и амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин и министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић.
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
Београд,
20. фебруар 2019.