Sastanak sa predsednikom Velike Narodne skupštine Republike Turske

Saopštenja

08.12.2022. - 12:21

Sastanak sa predsednikom Velike Narodne skupštine Republike Turske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Velike Narodne skupštine Republike Turske Mustafom Šentopom, sa kojim je razgovarao o dinamici bilateralnih odnosa i ekonomske saradnje, kao i o značaju parlamentarne saradnje.

Sagovornici su se saglasili da sveobuhvatna saradnja i intenzivni politički dijalog pokazuju da su odnosi Srbije i Turske na najvišem nivou u savremenoj istoriji, što je rezultat uzajamnog poštovanja i poverenja, ali i izuzetnog ličnog odnosa dvojice predsednika.
 
Predsednik Vučić je rekao da Srbija ostaje iskreno posvećena regionalnoj saradnji i dodao da u tom smislu Tursku smatra za važnog partnera u očuvanju mira i stabilnosti u regionu.
 
Govoreći o ekonomskoj saradnji, predsednik Vučić je rekao da veoma cenimo turske investicije, a pogotovo one koje su pomogle napredak manje razvijenih delova Srbije. Konstatovan je i rast trgovinske razmene, za koju su postavljeni ambiciozni ciljevi, te je u tom smislu naglašen značaj intenziviranja rada Zajedničkog komiteta za ekonomsku saradnju.
 
Predsednik Vučić i predsednik turskog parlamenta Šentop saglasili su se da će još intenzivnija razmena poseta doprineti bržoj realizaciji postojećih, kao i dogovorima o budućim projektima.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI NA FTP SERVERU MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
08. decembar godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).