Састанак са председником Велике Народне скупштине Републике Турске

Саопштења

08.12.2022. - 12:21

Састанак са председником Велике Народне скупштине Републике Турске

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Велике Народне скупштине Републике Турске Мустафом Шентопом, са којим је разговарао о динамици билатералних односа и економске сарадње, као и о значају парламентарне сарадње.

Саговорници су се сагласили да свеобухватна сарадња и интензивни политички дијалог показују да су односи Србије и Турске на највишем нивоу у савременој историји, што је резултат узајамног поштовања и поверења, али и изузетног личног односа двојице председника.
 
Председник Вучић је рекао да Србија остаје искрено посвећена регионалној сарадњи и додао да у том смислу Турску сматра за важног партнера у очувању мира и стабилности у региону.
 
Говорећи о економској сарадњи, председник Вучић је рекао да веома ценимо турске инвестиције, а поготово оне које су помогле напредак мање развијених делова Србије. Констатован је и раст трговинске размене, за коју су постављени амбициозни циљеви, те је у том смислу наглашен значај интензивирања рада Заједничког комитета за економску сарадњу.
 
Председник Вучић и председник турског парламента Шентоп сагласили су се да ће још интензивнија размена посета допринети бржој реализацији постојећих, као и договорима о будућим пројектима.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ НА ФТП СЕРВЕРУ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
08. децембар године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).