Sastanak sa predsednikom Vlade Narodne Demokratske Republike Alžir

Saopštenja

11.10.2021. - 16:52

Sastanak sa predsednikom Vlade Narodne Demokratske Republike Alžir

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Narodne Demokratske Republike Alžir, Ajmenom Benabderahmanom, kojem je zahvalio na učešću na skupu posvećenom 60. godišnjici Pokreta nesvrstanih zemalja. 

Premijer Benabderahman je rekao da je srećan što je u Beogradu, jer njegova zemlja mnogo duguje nekadašnjoj SFRJ i zato neguje prijateljstvo, koje potiče iz tog doba. Sa predsednikom Vučićem se saglasio da principi nesvrstanosti dobijaju na značaju u današnjem svetu sa mnogo različitih izazova.
 
Sagovornici su razgovarali o brojnim temama od zajedničkog interesa, uključujući dalje korake na razvijanju bilateralnih odnosa. Predsednik Vučić je istakao da će poseta premijera Benabderahmana biti zamajac za dalje unapređenje srpsko-alžirske saradnje, koja je ispod postojećih mogućnosti. Identifikovali su oblasti poljoprivrede i turizma kao najspremnije da doprinesu jačim vezama.
 
Predsednik Vučić je posebno zahvalio na principijelnom stavu Alžira u vezi sa nepriznavanjem samoproglašene nezavisnosti tzv. Kosova i uputio srdačne pozdrave predsedniku Tebunu.
 
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
11. oktobar 2021. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).