Састанак са председником Владе Народне Демократске Републике Алжир

Саопштења

11.10.2021. - 16:52

Састанак са председником Владе Народне Демократске Републике Алжир

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Владе Народне Демократске Републике Алжир, Ајменом Бенабдерахманом, којем је захвалио на учешћу на скупу посвећеном 60. годишњици Покрета несврстаних земаља. 

Премијер Бенабдерахман је рекао да је срећан што је у Београду, јер његова земља много дугује некадашњој СФРЈ и зато негује пријатељство, које потиче из тог доба. Са председником Вучићем се сагласио да принципи несврстаности добијају на значају у данашњем свету са много различитих изазова.
 
Саговорници су разговарали о бројним темама од заједничког интереса, укључујући даље кораке на развијању билатералних односа. Председник Вучић је истакао да ће посета премијера Бенабдерахмана бити замајац за даље унапређење српско-алжирске сарадње, која је испод постојећих могућности. Идентификовали су области пољопривреде и туризма као најспремније да допринесу јачим везама.
 
Председник Вучић је посебно захвалио на принципијелном ставу Алжира у вези са непризнавањем самопроглашене независности тзв. Косова и упутио срдачне поздраве председнику Тебуну.
 
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
11. октобар 2021. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).