img-20190320-wa0002.jpg

20.03.2019. - 14:21

Sastanak sa predsednikom Vlade pokrajine Donja Saksonija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u jednodnevnoj poseti Saveznoj Republici Nemačkoj, tokom koje se sastao sa predsednikom Vlade pokrajine Donja Saksonija Štefanom Vajlom.

Dvojica zvaničnika razgovarali su o poboljšanju saradnje i trgovinske razmene, za koju su istakli da je u poslednje tri godine bila dobra, ali da uvek postoji prostor za dalje unapređenje.

Predsednik Vučić predstavio je ekonomske reforme i investicione potencijale, naglasivši da je Srbija u poslednjih nekoliko godina radila intenzivno na poboljšanju investicione klime.

„Nemački investitori su veoma zadovoljni poslovnom klimom i uslovima poslovanja u Srbiji. Kontinental, jedna od najvećih kompanija koje posluju u Srbiji, dolazi upravo iz Donje Saksonije. Ove godine trgovinska razmena sa Nemačkom preći će pet milijardi evra, što Nemačku čini našim najozbiljnijim partnerom“, istakao je predsednik Vučić i pozvao premijera Vajla do poseti Srbiju.

Predsednik Vlade Donje Saksonije Štefan Vajl je rekao da je imidž Srbije u Nemačkoj veoma dobar. „Srbija je faktor stabilnosti na Balkanu. Napredak na evropskom putu je očigledan“, istakao je premijer Vajl. On je izrazio očekivanje da će na privrednom sajmu u Hanoveru, jednom od najznačajnijih u SR Nemačkoj, učestvovati veći broj privrednika iz Srbije.

Donja Saksonija je druga najveća pokrajina Savezne Republike Nemačke sa osam miliona stanovnika. Najvažnija privredna grana je autoindustrija, o čemu svedoči i podatak da se u ovoj pokrajini nalazi sedište nemačkog proizvođača automobila Folksvagen

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
20. mart 2019. godine

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.