img-20190320-wa0002.jpg

Саопштења

20.03.2019. - 14:21

Састанак са председником Владе покрајине Доња Саксонија

Председник Републике Србије Александар Вучић борави данас у једнодневној посети Савезној Републици Немачкој, током које се састао са председником Владе покрајине Доња Саксонија Штефаном Вајлом.

Двојица званичника разговарали су о побољшању сарадње и трговинске размене, за коју су истакли да је у последње три године била добра, али да увек постоји простор за даље унапређење. 
 
Председник Вучић представио је економске реформе и инвестиционе потенцијале, нагласивши да је Србија у последњих неколико година радила интензивно на побољшању инвестиционе климе. 
 
„Немачки инвеститори су веома задовољни пословном климом и условима пословања у Србији. Континентал, једна од највећих компанија које послују у Србији, долази управо из Доње Саксоније. Ове године трговинска размена са Немачком прећи ће пет милијарди евра, што Немачку чини нашим најозбиљнијим партнером“, истакао је председник Вучић и позвао премијера Вајла до посети Србију. 
 
Председник Владе Доње Саксоније Штефан Вајл је рекао да је имиџ Србије у Немачкој веома добар. „Србија је фактор стабилности на Балкану. Напредак на европском путу је очигледан“, истакао је премијер Вајл. Он је изразио очекивање да ће на привредном сајму у Хановеру, једном од најзначајнијих у СР Немачкој, учествовати већи број привредника из Србије. 
 
Доња Саксонија је друга највећа покрајина Савезне Републике Немачке са осам милиона становника. Најважнија привредна грана је аутоиндустрија, о чему сведочи и податак да се у овој покрајини налази седиште немачкoг произвођача аутомобила Фолксваген
           
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ. 
 
Београд,
20. март 2019. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.